Laatste nieuws

    

 

news-en.gif (3195 bytes)

HENK VAN NOORT ERE LID

ALS DANK VOOR DE JARENLANGE, ENORME INZET

 

duiker_068.gif (3112 bytes)

We gaan weer duiken !

Op zondag 24 maart zijn we weer aan het nieuwe duikseizoen begonnen. Marjan, Sylvia en Edwin namen het voortouw en gingen die dag in het Oostvoornse meer het eerste natte pak halen !


  duiker_051.gif (2976 bytes)

Laatste nieuws over de droogpak specialty

Helaas zijn we genoodzaakt om door omstandigheden wat wijzigingen aan te brengen in de geplande droogpak specialisatie module. Andre heeft helaas moeten afhaken maar gelukkig was Sander erg enthausiast om deze taak op zich te nemen zodat de module alsnog doorgang kan vinden onder de leiding en toezicht van Hans, Sander en natuurlijk........

We hopen jullie spoedig te kunnen informeren over de inhoud van deze module en de geplande data.

We houden jullie op de hoogte...

 

 

Zeelandvegunning blijft wellicht dit jaar

Te optimistische berichten over het snel verdwijnen van het zo gehate Zeelandvergunning werden deze week tegengesproken door de Provincie Zeeland. Het bericht werd als volgt aan duikplas.nl doorgegeven.
---- Citaat -------
Ondanks alle berichten ten spijt is men nog steeds verplicht om een duikvergunning te bezitten om in Zeeland te mogen duiken. Afgelopen week (wk 3) hebben wij nog kontact gehad met een beleidsmedewerker van de provincie hierover. Want leden van onze club stelde vragen over verlenging of niet. Binnenkort zal er in een commité gesproken worden over het wel of niet afschaffen van deze vergunning. Wordt er besloten om deze vergunning afteschaffen dan moet dit middels wet geweizigd worden en zoals we wel weten zal dit niet al te snel gaan. Dus wees verstandig en hou je aan de vergunning want een bekeuring kost vele malen meer.
----- Einde Citaat -----


Duikplas.nl houdt u op de hoogte over verdere ontwikkelingen.
Bron: www.duikplas.nl

 MobyTransparant.gif (16077 bytes)Eindelijk is het dan zover: een duikcentrum in Ridderkerk. De winkelketen van Moby Dick zat al in Den-Haag en Rotterdam maar heeft recentelijk een filiaal geopend in Ridderkerk aan de Margriet van Comenstraat 1. Ze verkopen allerlei duikartikelen en hebben ook een vulstation:

Vullen kost Hfl. 4,- per fles en middels een 20 vullingen kaart Hfl. 3,- per fles.

Openingstijden:

woensdag & donderdag: 12:00  -  18:00 uur

vrijdag: 12:00  -  21:00  uur

zaterdag: 10:00  -  17:00 uur

Tel: 0180-427216   Fax: 0180-428023


Oproep

In de afgelopen ledenvergadering werd vastgesteld dat de tijd rijp is voor nieuwe leden.
Zowel de groep die momenteel in opleiding is voor 2* en veel andere actieve duikers zijn bereid om zich straks mede in te gaan zetten voor een nieuwe lichting.
Samen met onze nieuwe hoofdtrainer Sander Kik en meerdere trainers zal het zeker lukken aspiranten een leuke, serieuze en gezellige tijd te bezorgen tijdens de opleiding en de ‘bar’-duik.
Carla, Marjan, Edwin en Adrie gaan snel van slag om een passende wervingscampagne op te zetten.
Een van de belangrijkste dingen daarbij is communicatie; contact onderling en met de buitenwereld. Dit geldt vanzelfsprekend tussen het bestuur en de leden, het bestuur en de commissies, de aspiranten en hun trainers én natuurlijk alle leden onderling.
Daarom wil de evenementencommissie voorstellen méér gebruik te (mogen) maken van ieders e-mailadres. Op deze wijze kunnen wij sneller up-to-date informatie verstrekken en het scheelt in porto kosten.
Indien hier ernstige bezwaren tegen zijn hoort de evenementencommissie dat graag.

Stuur je E-mailadres dus naar   de EC !!

 

 

 

 

 

Uit de krant:

Menselijke resten gevonden in haai

 

SYDNEY - Vier Australische vissers hebben in een drie meter lange tijgerhaai een menselijke schedel, bekken en arm aangetroffen. De politie heeft naar aanleiding van de vondst een aantal onopgeloste moordzaken weer geopend in de hoop het slachtoffer te identificeren.

De 386 kilo zware haai werd zondag gevangen voor de kust van de deelstaat New South Wales, aldus de politie. Volgens de autoriteiten behoren de stoffelijke resten mogelijk toe aan een slachtoffer van een moord.

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (426x284, 16kb)

Vier Australische vissers hebben in een drie meter lange tijgerhaai een menselijke schedel, bekken en arm aangetroffen. (Foto: EPA)

De vissers brachten hun vangst naar New Castle, 120 kilometer ten noorden van de metropool Sydney. Daar werd de tijgerhaai gewogen en geopend, waarna de resten te voorschijn kwamen. Het postmortaal onderzoek begint dinsdag.

Bron:de Telegraaf van maandag 22 april 2002

Henk ere-lid

Van het bestuur 

Hierin willen wij bekend maken dat op 27 april 2002 de heer Henk van Noort door onze vereniging is benoemd tot erelid.

Deze benoeming kan tot stand komen als men zich binnen de club bijzonder verdienstig heeft gemaakt.

Voor Henk geldt dat zijn bijzondere verdiensten bestaan uit goed voorzitterschap, zeer gedreven trainer en oplettende “vader” voor onze veiligheid en welzijn.

Als voorzitter heeft hij de club opgepept tot een gezellig team van mensen.

Hij heeft de club hecht en goed op orde gebracht, goed lettend op veiligheid van de club leden en … altijd aanwezig.

 

 

 

Als trainer altijd aan de waterkant om les te geven en toe te zien of dit ook gebeurt volgens de regels van de NOB, met grote zorg en kwaliteit.

Henk van Noort: een voorbeeld voor de club en voor de duiksport; hij mag zich vanaf nu ERELID van OSC Astarte noemen.

 De Voorzitter


PROTESTDUIK IN OOSTVOORNSE MEER OP 7 APRIL

wpe9.jpg (3009 bytes)     logo oscd.gif (2676 bytes)

Op zondag 7 april heeft ook onze vereniging meegedoken tijdens de protestduik voor het behoud van het Oostvoornse Meer.

Helaas viel de de opkomst van onze vereniging een beetje tegen want uiteindelijk waren we met 4 duikers. Gelukkig was ook  Henk van Noort aanwezig welke graag bereid was om als duikleider op te treden.

Het was die dag prachtig weer en danzij de grote opkomst van duikers ook gezellig druk. De parachutisten waren een succes.

Na onze duik liet de gratis soep van paviljoen de Stormvogel zich goed smaken op een zonovergoten terrasje in het zand en ook van de gratis perslucht vullingen werd gretig gebruik gemaakt.

In ieder geval heeft de overheid ondertussen afgezien van de gevreesde slibstortingen in het Oostvoornse Meer dus dat is natuurlijk heel goed nieuws !

Binnenkort hopen we foto´s te publiceren van dit, door het NOB en OSCD prima georganiseerde evenement.


Download

Weer eens wat anders op je desktop en ook op het werk genieten van je favoriete hobby ? Leuke screensaver te downloaden van het net.


    Nieuw Logo

Tijdens de laatste ledenvergadering gingen veel stemmen op voor een nieuw logo. Een logo dat mooier en duidelijker is dan het huidige logo.Laat je creativiteit de vrije loop en ontwerp een nieuw Astarte logo en stuur dit naar de Evenementen Commisie.

De inzending voor de logo-ontwerpen sloot op 1 februari 2002 waarna alle inzendingen verzameld werden en de beste wordt uitgekozen. Uiteraard houden we iedereen op de hoogte van deze verkiezing

logo astarte.jpg (11900 bytes)


Kunstriffen maken het Grevelingenmeer mooier 

Artikel vanaf de website van duikcentrum de Kabbelaar. Lees verder op hun website !

Tijdens het jaarlijkse bezoek van D.C. De Kabbelaar aan de DUIKVAK raakten we in gesprek met Beatrice Schafroth van PADI Europe, zij vertelde ons over het PADI REEFBALL PROJECT en het gesprek dat zij reeds had met Marcel Wayers en Maurice de Zwart van de NOB over het plan om een samenwerkingsverband op te zetten tussen PADI, NOB en Duikcentrum De Kabbelaar. met als doel het realiseren van zo'n PADI AWARE PROJECT, namelijk een kunstrif gemaakt van Reefballs. 

Dit is een project wat van groot belang is voor alle duikers die in Zeeland duiken en tevens levert het een grote bijdrage aan het onderwatermilieu in het Grevelingenmeer.Na overleg en gezien de aard en omvang van het project leek het D.C. De Kabbelaar verstandig het geheel over te dragen aan de Stichting Kunstrif Zeeland o.l.v. S.C. Mathijssen.

lees verder....

 

 

duiker_026.gif (22811 bytes)